Blog
9th Okt
10-358x358

Tips voor de trouwfoto

Posted by Heijningen

Iedereen is fotogeniek, ook al denken veel mensen van niet. Sommige bruidsparen zien zelfs op tegen de foto’s aangezien ze denken dat ze er toch niet leuk op staan… Nergens voor nodig, want met deze tips worden jullie picture perfect vastgelegd!

Tip 1: Klik met de fotograaf

De fotograaf is het grootste gedeelte van jullie dag aanwezig. Het is daarom belangrijk dat je goed met hem kunt opschieten. Wanneer jullie je comfortabel voelen bij de trouwfotograaf, dan krijg je ook mooiere foto’s met een échte glimlach. De keuze voor een trouwfotograaf is dus erg belangrijk.

Tip 2: Hot Shot

Laat de fotograaf een foto schieten net nadat de ceremonie is geëindigd. Jullie zijn dan net getrouwd, en je zult zien dat jullie lach en uitdrukking onbeschrijfelijk is. Zorg dat je dit moment op de kiek hebt!

Tip 3: Het weer op de foto

Of het nu regent of dat de zon schijnt, betrek het weer van de dag in jullie trouwfoto’s. Regent het dat het giet? Ga op de foto met paraplu’s! Sneeuwt het? Fotografeer je neefjes die een sneeuwballengevecht houden. Zo laat je écht de sfeer van jullie dag naar voren komen op de trouwfoto’s! Als je de foto’s later terug ziet, dan krijg je juist dat gevoel van jullie trouwdag weer terug!

Tip 4: Omgeving van de locatie

Jullie hebben een locatie niet voor niets gekozen. Laat de fotograaf deze locatie gebruiken als decor voor de foto’s. Hebben jullie gekozen voor een industriële locatie in de stad? Laat gebouwen bijvoorbeeld de achtergrond zijn, of een drukke weg vlakbij de locatie. Wanneer je erg landelijk trouwt, dan is de natuur een perfect decor. Zo maak je de foto’s meer kleurrijk.

Tip 5: Timing

Als je als bruid voor de ceremonie nog foto’s wilt laten maken, zorg dat je dit goed timet. Ga tweeënhalf uur van tevoren beginnen met aankleden, zodat je een uur voor je ceremonie deze foto’s kunt maken. Je zult dan relaxed zijn op de foto’s.

TIP! Vraag of de fotograaf hetzelfde gekleed komt als jullie gasten, hierdoor valt hij ook minder op.

Tip 6: Be natural

Probeer de camera gewoon te vergeten. Je moet niet het idee hebben dat als de fotograaf in de buurt is, je een bepaald gezicht moet trekken. Het is juist mooi als je echt jullie emoties kunt laten zien, en dat lukt niet als je iedere keer dat je de fotograaf ziet ‘poseert’.

Negeer de fotograaf dus! Zo krijg je foto’s die echt zijn; tijdens de plagerige speech van de ceremoniemeester zie je dat je een rode kleur krijgt, als je lol hebt met vrienden zie je een geweldige lach, of wanneer je elkaar kust, zie je jullie blik, dat zijn de echte momenten die je graag wilt terug zien.

Tip 7: Plan de trouwfoto’s

Een beetje organisatie voor de trouwfoto’s kan geen kwaad. Zet op een rij wat jullie belangrijke momenten vinden die niet mogen ontbreken in jullie trouwreportage. Ook is het handig als je een lijstje maakt van personen met wie je graag op de foto wilt. Je hoeft je dan nergens druk om te maken en de fotograaf kan dit in de gaten houden. Spreek af dat de fotograaf naar de ceremoniemeester kan stappen met vragen wie wie is.

Overdonder de fotograaf niet met vijf A4’tjes van mensen en gebeurtenissen die je op de foto wilt hebben. Dat is ‘too much’. Een ervaren fotograaf weet echt wel hoe het werkt. Maak in plaats daarvan een top 20 van mensen met wie je op de foto wilt, en van gebeurtenissen die hij niet mag missen. Een voorbeeld van zo’n lijst zien? In het artikel de trouwfoto checklist vind je een aantal gebeurtenissen die niet mogen ontbreken!

Tip 8: Achter de schermen

Het is leuk als je foto’s hebt van de voorbereidingen. Denk aan de bruid die zich aan het aankleden en opmaken is, terwijl de familie beneden wacht. De bruidegom maakt dit stukje niet mee en het is leuk om achteraf te kijken hoe deze momenten waren.

Tip 9: Blijf bewegen

Het is belangrijk dat je blijft bewegen als de fotograaf foto’s maakt. Doe je dat niet, dan krijg je al heel gauw een stijf effect en veel dezelfde foto’s. Dus ga door waarmee je bezig bent en laat de fotograaf zijn gang gaan. Tijdens de reportage van jullie geeft de fotograaf ook wel aan welke poses leuk zijn. Ga hierop in en ‘keep moving’!

Tip 10: Verschillende technieken

Vraag of de fotograaf verschillende technieken wil gebruiken: zwart-witfoto’s, sepia, panoramafoto’s, noem maar op. Zo krijg je veel afwisselende trouwfoto’s!

Tip 11: Bezuinig niet op een album

Of je het album laat maken of dat je het zelf doet maakt niet uit. Zorg er wel voor dat je een goed album koopt. Het is belangrijk dat de tussenblaadjes van het album zuurvrij zijn, zodat de foto’s goed blijven!

Tip 12: Online

Vraag aan je fotograaf waar gasten foto’s kunnen bestellen. Het is ideaal als er een online fotoalbum is. Je kunt zo alle vrienden en familie een link mailen en van daaruit laten nabestellen.

Tip 13: Zwart-witfoto’s zijn hot!

Zwart-witfoto’s zijn simpel, elegant en absoluut perfect voor emotionele momenten. Doordat de kleuren wegvallen, krijg je juist een focus op het moment!


 

Leave a Reply

Tot ziens ;)

Rob & Jolanda

Stuur een berichtje

Back to Top